NASA titkok, vagy csak kamu?

Novella (6495 katt)

NASA titkok, vagy csak kamu?
avagy egy web újságcikk margójára

Böngészem a világhálót. Hírek, csodák, fontos és jelentéktelen leírások dömpingje. Megakad a szemem egy cikken: egy bizonyos Gary McKinnon nevű brit hekker feltörte a NASA rendszerét, ahol, állítólag, UFÓ-kal kapcsolatos titkos adatokhoz fért hozzá. Beazonosították, a NASA tagadja a dokumentumok létezését, Amerika viszont követeli a hekker kiadatását, ahol hetven év börtön várja.

Első reakcióm a mérhetetlen düh volt. Hetven év egy ilyen semmiségért? Mit képzel magáról a NASA? Ha valóban vannak bizonyítékaik az ufók létezésére, milyen jogon titkolják el az adatokat? Talán ők az emberiség anyucija-apucija, akik meg kell védjék a gyerekeket az élet keménységeitől? Miért nem teszik közkincsé az adatokat, hisz ez lenne a legnagyobb felfedezés a tűz feltalálása óta. Teljesen új megvilágításba helyezné az emberiség eddigi történelmét, a jövőjét, sőt... Állj!

A dühöm, hirtelen alább hagy. Hogy is van ez? Mi is történne, ha kiderülne, hogy...?

Itt felvetődik két lehetőség, vegyük csak sorra őket.

Első: kiderül, az egész, csak kamu. Mi történik akkor? Az UFÓ szkeptikusok nevetnek egy nagyot, mondván, az a sok bolond UFÓ vadász csak vesztegeti az idejét. Egy ideig derül a világ, aztán szépen elfelejtik az egészet. Az ügy le van zárva.

Második lehetőség: bizonyítékok kerülnek napvilágra, melyek minden kétséget kizáróan bizonyítják, léteznek idegen intelligens lények, és rendszeresen látogatnak minket. Hoppá! Itt aztán nagy gubanc van. Hogy miért? Mi történhet, ha ilyen jellegű bizonyítékok kerülnek elő?

Optimális esetben, az emberiség örömtáncot lejt, könnyes kézszorongatások és ölelgetések, "marhanagy" bulik, röviden tömegünnep (össznépi zabálás).

Új távlatok a tudomány, a technika, az egészségügy fejlődésében, az életszínvonal robbanásszerű növekedése, megindulna az űrturizmus, és talán még az élet eredetére és okára is fény derülne. Új, olcsó, környezetkímélő energiaforrás, olcsóbb és könnyebb élet. Tehát minden nagyon szép, minden nagyon jó.

Csakhogy az életben semmi nem megy optimálisan. Mindig akad egy-két kanyar és domb, néha elég meredek is.

Az emberiség hány százaléka lenne képes ezt a bizonyosságot feldolgozni úgy, hogy semmilyen pszichés károsodás ne érje? Szerintem nem éri el a 20-25%-ot.

Mert ugyebár az emberiség igen jelentős része (a keresztyének, a mohamedánok, etc.) abban a hitben nőtt fel és élt, hogy az ember a "teremtés koronája" (és most nem a hetvenéves, istenfélő Mari néniről beszélek, hanem a jóval fiatalabbakról). Most kiderül, nemcsak hogy nem a teremtés koronája az ember, de mindössze csak egyike a koronát díszítő ékköveknek (ki tudja hány lehet?). És ez komoly problémákat okozna.

A lehetőségek skálája igen széles, a hitevesztett önmagába süllyedőtől, az őrületig tagadó, fegyverrel bizonyítani akarón keresztül, egészen a végtelenségig-szkeptikusig, aki akkor sem hinné el a földönkívüliek létezését, ha keresztülesne rajtuk az utcán.

Szót kell még ejtsek egy emberfajtáról, mégpedig Mr. (vagy Mrs.) Paranoiáról, akinek legfőbb tevékenysége az lenne, hogy fegyvert ragadva kiabálja "meg kell ölni őket, mert azért jöttek, hogy elfoglalják a bolygónkat és leigázzanak minket". Még az sem zavarná őket, hogy ezt már rég megtehették volna, ha nagyon akarják. Addig nem is lenne baj a kiabálásukkal, míg nem kezdené ezt elhinni egy olyan személy is, aki egy bizonyos helyen, egy bizonyos gomb megnyomásával, komoly problémákat okozhatna. Jó, jó, tudom. Nem olyan könnyen megy kilőni egy nukleáris fegyvert. Azért van egy-két személy, akinek ilyen egyszerű lenne. Ki mer garanciát vállalni ezekért a személyekért? Én, semmi képen nem.

Szóval a választék elég nagy.

És akkor még egy szót sem ejtettünk a világgazdaságra gyakorolt hatásáról. Az egy dolog, hogy fejlődne a tudomány és a technika, de a tőzsde romokban heverne, a pénzvilág (jelenlegi civilizációnk mozgató rugója) összeomlana, csődbe menne a gyárak jelentős része, a munkanélküliség az egeket ostromolná. Ebből adódóan ugrásszerűen megnőne az emberek elégedetlensége, zavargások, lázadások és egyéb népi szórakozás venné kezdetét. Ez pedig senkinek sem lenne jó, sem ET-nek, sem nekünk. (ET= Extra Terrestrial, földön kívüli).

Tehát miszter ET-k, úgy jöjjetek hozzánk a technológiátokkal, hogy tartsatok el bennünket az átállás idejére, különben a népesség fele éhen hal, vagy legyilkolássza egymást. Ez van. Ilyen az emberi alaptermészet.

Felvetődik egy másik kérdés is. Ha valóban vannak, és már századok óta látogatnak bennünket, miért nem vették fel a kapcsolatot velünk, már jóval korábban?

Ez fogas kérdés. Habár, ha elgondolkodunk a dolgon, talán nem is olyan fogas ez a kérdés.
Nézzük csak, mi volt még a huszadik század elején is: a vallási ágazatok erősek voltak, még erősebbek, mint manapság, tehát egy ilyen jelentős eseményt sokkal kevesebben tudták volna feldolgozni, mint ma. És van még egy szempont. Ha az emberiség történelmét átlapozzuk, kiderül, már az ókortól kezdve az ember legkedveltebb szórakozása az volt, hogy a "felebarátit" gyilkolássza. Eme szórakozás érdekében alkalmasint évtizedekig tartó háborúkat indított mindenki ellen, aki ellen csak lehetett.

Nem tudom, melyik lenne az az intelligens faj, amelyik képes lenne egy ilyen háborúkedvelő, vérszomjas "szomszédságot" zúdítani a saját nyakába. Véleményem szerint, amelyik ezt megtenné, annak jogosan lehetne kétségbe vonni az intelligens mivoltát.

Eltöprengtem, én hogyan oldanám meg ezt a találkozósdi dolgot úgy, hogy a legkevesebb áldozattal járjon. Ez nem is olyan egyszerű. Végül kiötlöttem egy módszert. Időigényes, de hatásos módszer.

Tételezzük föl, én egy ET világ képviselője vagyok. Mit tehetnék a kapcsolatfelvétel érdekében?

Először is megvárom, míg az a bizonyos faj (jelen esetben az ember) elér egy bizonyos fejlettségi szintet. Mikor ez bekövetkezett, felvenni a kapcsolatot egy nagyon kisszámú, szigorúan leellenőrzött csoporttal, egy hídfőállást kiépíteni. Mikor ezzel elkészültem, lassan kiszivárogtatnám (először csak pletyka szinten) a létem, vagy jelenlétem tényét. Az emberek helyből mesének könyvelnék el, ám az újabb generáció, már nem idegenkedne annyira a gondolattól. Később tényeket szivárogtatnék ki minden nemű bizonyíték nélkül. Erre már sok ember felkapná a fejét. Ezzel a módszerrel vezetném be a technikai újításokat is fokról-fokra.

Ha ezt elég hosszú ideig és egyre növekvő intenzitással végzem, előbb vagy utóbb az emberek tudatába beépül, elfogadott ténnyé érik, és akkor elérkezik az a pont, amikor már bizonyítékokat is tárhatok az emberek elé anélkül, hogy ennek katasztrofális következményei lennének. Akkor, és csakis akkor léphetnék személyesen is színre, mondjuk, leszállni egy repülő csészealjjal Párizs főterén. Akkor már az emberek jelentős része csak legyintene "ugyan, én már régóta tudom, mondjatok valami újat".

Meglehet, mi most a módszeres "beadagolás" időszakában élünk. Nem tartom magam zseninek, feltételezem, erre a módszerre ők is rájöttek.

Lehet, hogy a NASA igazat mond, és valóban nem rendelkeznek semmilyen bizonyítékkal ET létezéséről. Lehet, hogy hazudnak, és létezik ilyen bizonyíték a birtokukban.

Nem tudom. Ki-kidöntse el, mit hisz és mit nem.

Előző oldal vajdava
Vélemények a műről (eddig 5 db)