Kapitány bemutatkozása

Név: Török Viktor
Rang: Fejlesztő
Város:Szentes
E-mail cím:torokv@vnet.hu
Honlap:http://www.lidercfeny.hu/
Regisztrált:2008.03.22
Utoljára itt járt:2019.02.09

Kapitány eddigi alkotásainak listája kategóriánként
Kapitány eddigi alkotásainak listája a hozzászólások sorrendjében


Kapitány eddig 39 művet alkotott, melyet összesen 50482 alkalommal néztek meg a látogatók. Alkotásaira összesen 39 hozzászólást kapott.
Eddig 43 alkalommal véleményezte mások műveit.
Eddig 106 alkalommal írt a fórumba.


A nevem (mint ahogy az a fejlécből is kiderül), Kapitány. Néhány szót szólnék az alábbiakban a számítógépes múltamról és a Fantasy Portal készítésében betöltött szerepemről.

Először 1984 körül találkoztam számítógéppel. Ez konkrétan egy Commodore VC20-as gép volt, a maga 3.5 kB memóriájával és BASIC programozási nyelvével. Ezen fellelkesülve a helyi Mikroklubban próbáltam megtanulni a BASIC nyelvet, majd 1986-ban megkaptam az első saját gépemet, egy VC20-ast. 1988-ban jutottam hozzá egy C64-hez (ez mind a mai napig megvan!), majd 1992-ben egy 286-os PC-hez. Azóta is elsősorban PC-vel foglalkozom (mind a hobbi, mind a munka területén, és nem az eredeti 286-ossal ), de van több más gépem is, pl. egy Amiga 1200.

Egyébként végzettségem programozó matematikus, jelenleg adatbázisokkal és hobbi szinten webfejlesztéssel foglalkozom.

Már a kezdetektől fogva sokkal inkább a számítástechnika alkotó oldala érdekelt (gy.k. nem csak játszottam, sőt több időt töltöttem programozással, mint játékkal). Ennek megjelenési formája először az ismerősökkel történő együttprogramozás volt, majd 1995 környékén a Salamon Soft nevű csapat keretén belül működtem tovább, a fő tevékenységünk a NYUSZ nevű lemezújság készítése volt. 1997-től kezdve a Neoprimitives nevű csapatban programoztam, és (a változatosság kedvéért) ismét egy lemezújságot, a Neologiát készítettünk, melyben a feladatom a szerkesztés és a cikkek javítgatása volt, ezen túl az egyik aktív cikkíró is voltam. A Neoprimitives 2000 környékén beszüntette tevékenységét. 2003-ban a Neoprimitives anyagaira építve létrehoztuk a Lidércfény Online Kulturális Magazint. 2008 márciusában kezdtem el fejleszteni a Fantasy Portalt (amit épp most olvasol )

A programozáson túl készítettem néhány novellaszerű irományt is, meg leírtam pár dologról a véleményem; ezek az írások megtalálhatók valahol a cikkek között.

Előző oldal